tomater bliver store_Mad og Have

Tomater med vokseværk

Lukker jeg øjnene 10 minutter, sværger jeg på, mine tomater er vokset mærkbart i mellemtiden. Sådan føles det i al fald.

Det er kun 8 dage siden, de små tomater blev sat i deres plantesække i kapilærkasserne, men der er allerede himmelvid forskel på størrelsen. Faktisk har de fleste tomatplanter fordoblet deres størrelse. Det er ret godt klaret, når mange af dem blev sat ekstra dybt i kasserne, fordi de var blevet for ranglede inden udplantning.
Læs tidligere indlæg om tomater her

Selv om det kan være fristende at begynde på gødning allerede nu, venter jeg en uges tid mere. På den måde har planterne levet godt af den bedre plantesækkejord i ca. to uger i forhold til priklejorden, og de risikerer ikke et chok af for meget gødning, når jeg starter. Så indtil da klarer de sig med jord og vand.

Solen ser ikke ud til at have generet dem, tværtimod, men de har også været under skyggegardin det meste af tiden. Først efter kl. 16 kommer solen langt nok mod vest til, den rammer planterne, men da er den ikke stærk nok til at gøre skade. Varmen kan stadig kontrolleres med de termostatregulerede tagvinduer. Når sommeren nærmer sig, og temperaturerne bliver højere om natten, må døren stå åben for at holde temperaturen nede.

Men indtil nyder jeg de lune maj-aftener i drivhuset med en kop the og fornøjelsen af at se de små tomater vokse for øjnene af mig.

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar