rucola_Mad-og-Have

Den første rucola

Rucola er noget af det nemmeste, man kan have i køkkenhaven. Man sår en række, måske to, og i løbet af ganske kort tid, har man mere rucola, end man kan spise. Faktisk kan det nogle gange være en udfordring at få spist så meget, den ikke løber i stok og begynder at blomstre.

Det er dog ingen skade, hvis den blomstrer. Så har man nemlig automatisk frisk rucola året efter. Mine rucola, der allerede midt i maj står store og flotte, er ikke resultatet af frø, der er sået i år, men spirende frø der blev kastet sidste år.

Rucola er rigtig flittig til at kaste frø, og ved man, hvordan de små kimplanter ser ud, så man ikke rykker dem op som ukrudt, har man lækker rucola tidligt på året.

Hjemmedyrket rucola har, som alle hjemmedyrkede krydderurter, langt mere smag end det, man køber i supermarkederne. Smagen er meget intens, og den pebrede smag kan være så stærk, det næsten kan brænde på tungen.

Den pebrede smag kan være overvældende, og efter en alt for lang årerække i 90’erne og 00’erne, hvor man på mange restauranter fik rucolasalat i flere varianter, kan smagen være lidt anstrengende.

Rucola er dog i min optik perfekt sammen med kartofler. Jeg bruger den hel i kartoffelsalat med oliven, olie, eddike, rødløg og feta, eller endnu bedre: som pesto. Nye kartofler med hjemmelavet rucolapesto er virkeligt lækker, og det tager inden tid at lave. Pestoen er også god som dip til nye sprøde grøntsager.

Kender du ikke en opskrift på rucolapesto, så følg dette link.

Link til opskrift med rucolapesto

 

 

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar