Rødbedegravad laks

Rødbedegravad laks

2. juledag havde jeg fødselsdag og ca. 20 gæster til spisning. Fødselsdagen var ganske uformel, og aftensmaden bestod derfor af buffet. Kunsten var at lave mad, som alle have lyst til – også efter madorgierne juleaften og 1. juledag – og jeg gik derfor efter retter, der ikke var for tunge – hverken at spise eller at se på.

Det betød masser af salater, grøntsager og friske farver samt kød, der ikke var for mættende. En seks kilos kalkun blev stegt i ovnen med laurbærblade, appelsiner og citroner i skroget, og to sider laks blev gravet.

Jeg har tidligere lavet gravad laks på almindelig vis med sukker, salt, peber og dild. Smagen er altid fantastisk, men jeg ville have flere farver. Jeg fandt derfor en opskrift på rødbedegravad laks i en kogebog, jeg købte i New York.

Normalvis bruger jeg sjældent opskrifter til andet end inspiration, men når det gælder mad, der kan bliver fordærvet ved f.eks. saltning eller tørring, følger jeg opskriften slavisk. Ingen svinkeærinder her.

Fire dage før fødselsdagen gik jeg i gang med salt, sukker, peber, vodka, dild og masser af rødbede. Resultatet var fantastisk.

Den smukkeste laks – rødbedefarvet udenpå og laksefarvet indeni. Smagen var lige, som den skulle være, og serveret med en let peberrodscreme var det en perfekt ret til en buffet. Smuk, velsmagende og med minimal tilberedning på selve dagen. Laksen skulle kun skæres i skiver og anrettes med dild og citron.

Helt sikkert ikke sidste gang, det skal prøves.

Link til opskrift med rødbedegravad laks

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar