Et slag for svinekæber

Et slag for svinekæber

Svinekæber og griseklumper – kært barn har mange navne, men hvad er det? Folk, der ikke før har smagt svinekæber, synes det lyder ulækkert, men det kunne ikke være mere forkert.

Svinekæber har intet tilfælles med en knogle i grisens hoved. Svinekæber er grisens tyggemuskler. Små stykker kød af ca. 100 gram.

Svinekæber er fulde af bindevæv og bliver derfor meget møre efter at have kogt nogle timer. Så mørt, kødet uden problemer kan spises kun med gaffel.

Svinekæber smager forbløffende lidt af gris, og da farven er mørkere end det, vi normalt forbinder med gris, kan man næsten tro, det er kalv eller okse, man spiser.

Desværre ses svinekæber ikke så ofte i supermarkederne. Ofte skyldes det begrænset salg. De kan som regel skaffe dem hjem, men det bliver i ret store mængder. Tror det var 5 kilo, sidst jeg spurgte til dem. Så ser du dem i dit supermarked eller hos din slagter, så skynd dig at købe en pakke eller to – om ikke andet så til fryseren. Det bliver en af de retter, du aldrig glemmer, og har du først smagt svinekæber, køber du dem automatisk næste gang, du ser dem i køledisken.

Link til opskrift med ølbraiserede svinekæber

One Response to Et slag for svinekæber

  1. Marianne Nellemann 3. februar 2014 at 10:04 am #

    Jeg er inspireret:-))

Skriv et svar