Hukommelsens lille hjælper

Hukommelsens lille hjælper

Hvert eneste forår når de første vilde frugttræer blomstrer – som nu hvor mirabelletræerne står som store hvide træer i landskabet – tænker jeg på at finde kameraet frem. Ikke fordi jeg vil forevige deres skønhed, men fordi jeg husker elendigt. Fotografierne skal derfor være hukommelsens hjælpere.

År efter år har jeg set på mirabelle-, kirsebær-, æble- og pæretræer samt hyldebuske blomstre vildt i levende hegn og skove og tænkt: Til efteråret når træerne bugner af frugt, skal jeg plukke til marmelader, syltetøjer, geleer m.m. Desværre har jeg, når efteråret nærmer sig, ofte glemt, hvor træerne stod henne.

Jeg har derfor store planer i år om at fotografere de mange træer, mens de blomstrer, så jeg til efteråret kan lave de lækreste sylterier. Jeg har i nærområdet fri adgang til både mirabeller og hyld, men når hyldebusken har måtte afgive de fleste af sine blomster til hyldeblomstsaft, har der aldrig været nok hyldebær i efteråret til hverken saft, supper m.m.

Så frem med kamera og notesbog, så jeg til efteråret kan høste frugt og bær i store mængder (hvis jeg altså husker det)

Lukket for kommentarer.