skydende-rose_Mad-og-Have

En forunderlig rose

En tørret rose, der spirer, er næsten for godt til at være sandt. Ikke desto mindre, har jeg beviset her.

Den 14. marts blev jeg udlært som mediegrafiker, og jeg fik i den forbindelse en langstilket hvid rose af mine forældre. De ville gerne have, jeg skulle have blomster, men da vi skulle på skiferie dagen efter, ville en stor buket have været spildt – derfor en enkelt rose. Rosen var i sin lille glastube i mange timer, inden den blev sat i vase, og den blev ikke behandlet efter alle kunstens regler. Jeg er også udlært blomsterdekoratør, så jeg kender en del, men ingen blev brugt den dag.

Jeg havde derfor også en del forventninger om, at rosen ville have tabt alle sine blade, når vi kom hjem ugen efter, men jeg nænnede ikke at smide den ud. Den skulle have lov at stå, så længe den kunne. Forundringen var derfor stor, da vi lørdagen efter kom hjem og fandt rosen. Ikke et eneste blad var tabt. I stedet var alle kronbladene tørret lige så fint ind, og rosen så næsten stadig perfekt ud.

Forundret over det usædvanlige i at have en helt perfekt, tørret rose, når omstændighederne havde været nærmest ugunstige, tog jeg det som et godt tegn og beholdt rosen. Det vil sige, jeg fik aldrig taget rosen op af vasen, og i de efterfølgende to måneder stod den i mit bryggers, mens vandet fordampede lige så stille.

Bedst som jeg troede, det ikke kunne blive mere forunderligt, opdager jeg i slutningen af sidste uge, at rosen er begyndt at spire. I starten tror jeg, jeg har set forkert, men efter at have ventet nogle dage mere, er der ingen tvivl. Den rose, jeg fik for to måneder siden, og som tørrede ind i løbet af en uge, er begyndt at sætte små blade.  Det er da magisk.

Jeg håber nu på, den lille plante har arvet sin mors egenskaber, og den sætter rod, når jeg om kort tid, sætter den i jord. Ingen tvivl om hvor den skal stå. Den skal stå ved mit drivhus, så jeg altid kan se den fra køkkenvinduet, eller når jeg nyder en kop the i drivhuset. Er naturen ikke vidunderlig og dejlig uforklarlig?

tørret-rose_Mad-og-Have
skydende-rose_Mad-og-Have

 

Ingen kommentarer endnu.

Skriv et svar