Bearnaise sauce

Bearnaise sauce, en fransk bistroklassiker de fleste forbinder med bøf, pommes frites og en frisk salat.

Der findes et utal af saucer i butikkerne. En god bearnaise bliver dog først rigtig god, når man har lavet den selv. Kun på den måde kan man påvirke smagen via mængden af hjemmelavet essens, citron, estragon og smør.

Saucen er ikke nem at lave første gang, men har man først fået taget på den, køber man aldrig færdiglavet igen.

Saucen kan få selv en dreven kok til at ryste i bukserne. Men panik ikke, skulle ulykken ske, og saucen skiller, kan den nemt piskes op igen. Tag en ny skål, tilsæt en spsk kold vand og pisk nu den skilte bearnaise i vandet en spsk ad gangen – som var det smeltet smør. Så bliver den fin og cremet igen.

Det vigtigste er, at varmen ikke bliver for høj under skålen/i vandbad. I så fald begynder æggeblommen at koagulere, og man ender med røræg.

Recipe Rating

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes