Dukkah – egyptisk krydderiblanding

Dukkah er en egyptisk krydderiblanding bestående af krydderurter, krydderier og nødder, oftest hasselnødder. Den kan bruges i salater, brød, supper, til kød m.m.
Som udgangspunkt er det en tør blanding, men den kan sagtens blandes op med olivenolie og bruges som dip eller som smagsgiver i suppe.

Man kan tilpasse sin dukkah i smag ved at bruge forskellige krydderier og krydderurter. Her består blandingen af hasselnød, spidskommen, sesam, koriander, salt og peber. Den har en varm smag, der passer perfekt til salat og supper.

En græskarsuppe bliver helt anderledes med lidt dukkah, granatæblekerner og frisk koriander.

En tør dukkah har lang holdbarhed, så længe den opbevares mørkt og i et lufttæt glas. Husk dog at alle krydderier mister smag med tiden, så det er bedre at lave mindre portioner løbende end en stor.

Recipe Rating

  • (4 /5)
  • 1 rating

Related Recipes