Passata – italiensk tomatpure

Passata er en italiensk pure lavet på solmodne tomater og en fantastisk måde at bruge havens overflod af tomater på.

En passata består kun af kogte, blendede tomater, og den kan danne base i rigtigt mange forskellige sovse og gryderetter. Den hjemmekonserverede tomatpure smager f.eks. helt fantastisk i pastasaucer, ossobuco og supper.

Det bedste ved en passata er, den formår at gemme lidt af sommerens sødme i lang tid, og glassene med de henkogte tomater bør uden problemer holde i 7-8 måneder. Det vil sige, indtil sommeren igen står for døren.

Passata laves typisk på tomatsorter, der indeholder meget lidt væde og kerner, som den italienske San Marzano tomat, men alle sorter kan bruges. Der bliver dog et større tab, da det kun er frugtkødet, der bruges.

Husk at være meget selektiv i forhold til tomaterne. Brug kun perfekte tomater, dvs. ingen med revner, huller eller mærke pletter. Ligeledes er det vigtigt at få henkogt sovsen ordentligt.

Henkogningstiden skal tilpasses efter glassenes størrelse. Hældes passataen på 250 ml glas, skal de henkoge i min. 20 minutter. 500 ml glas i ca. 45 minutter. Husk, hellere for lang tid, end for kort.

Billedslideren herover indeholder 6 fotos, der illustrerer processen.

Bedømmelse

  • (4.8 /5)
  • 4 ratings

Related Recipes