Lammerullepølse

Lammerullepølse med masser af persille, skalotteløg, peber og allehånde er et lækkert stykke hjemmelavet pålæg, der helt sikkert vil imponere på frokostbordet.

Alene ordet rullepølse får det til at lyde svært, men faktisk er rullepølse forholdsvis nem at lave. Det tager bare noget tid, ca. 3 dage.

Udgangspunktet er et godt slag. Det kan være svært at finde lammeslag, så bestil det hos en slagter – eller endnu bedre, køb det i en gårdbutik hvor du ved, lammet har gået på græs hele sommeren og haft det godt. Husk at tjekke om slaget allerede er saltet, så du ikke kommer til at lave en dobbelt-saltning.

Mange lammerullepølser har et fyld af primært persille, løg og hvidløg. Jeg kan dog rigtig godt lide allehånde, som man kender det fra svinerullepølser, og det er derfor blandet i denne opskrift, men tilpas fyldet som du godt kan lide det.

Selve saltningen tager to dage. Derefter kommer kogning, nedkøling og presning, i alt 1 døgn. Det lyder omstændigt, men det er begrænset, hvor meget tid du reelt bruger på rullepølsen. Det sværeste kan være snøringen. Fokuser på at rulle og snøre slaget så stramt som muligt. Skidt med om det er kønt eller ej. Jo strammere snøring, jo tættere rullepølse. Bliver snøringen for løs, kan rullepølsen skille lidt ved skæring.

Når rullepølsen skal presses, lægger jeg den altid i en plastpose til fødevarer. Det forhindrer kødsaft og kogelage i hele køleskabet og gør rengøringen af pressen lettere. Har du ikke en rullepølsepresse, så pres rullepølsen mellem to spækbrætter eller to fade.

Husk at vandet kun skal simre, når rullepølsen skal koges, dvs. kun lige danne bobler. Bliver den kogt hårdt, har kødet tendens til at blive tørt.

P.S. Billedslideren indeholder flere fotos.

Bedømmelse

  • (4.8 /5)
  • 3 ratings

Related Recipes