En dessert man kan få alle steder i Thailand er stegte bananer. Der fås mange varianter, f.eks. kan man få en grovere version, hvor dejen indeholder kokosmel og risflager. Denne er dog den helt simple version.
Spis dem lune med honning. Vil du gøre retten mere festlig, så tilføj vaniljeis, karamelsauce eller chokolade.
Hej Karin
Vu har tænkt på at lave denne opskrift til ca. 170 personer, og så ville vi høre hvor lang tid, du tror det kommer til at tage at lave det til så mange personer. Vi håber du vil svare hurtigst muligt.
Hilsen 4 skolebørn
Kære 4 skolebørn
Tak for jeres mail. Det lyder da spændende med stegte bananer til så mange mennesker.
Det, der tager længst tid, er selve stegningen, så tiden afhænger af, hvor mange (og store) gryder eller frituregryder, I har.
Jeg vil tro, en person kan skære 6 bananer i minuttet, dvs. det tager en halv time. Den person, der skal dyppe i dejen, arbejder næsten lige så hurtigt, så det bliver selve stegningen, der bliver flaskehalsen.
En nødløsning kan være at stege dem, og så holde dem varme i en ovn, men desværre bliver dejen så blød i ovnen. Så det allerbedste er at stege dem og servere dem lige efter.
I kan eventuelt overveje at skære ned på mængden og kun servere to stykker banan pr. person i stedet for fire. Hvis folk får noget at spise inden, er det klart en mulighed.
Held og lykke med projektet 🙂
De bedste hilsner
Karin