Rødbededip med stænger af butterdej, en perfekt snack eller forret til en efterårsmenu. Hurtig af lave, smuk at se på og en dejlig variation på bord og i køkken, når haven bugner af rødbeder, og man har flere, end man kan nå at sylte.
Den cremede rødbededip er tilsat honning, fløde og limesaft og får derved både fylde og syre. De sprøde butterdejsstænger har forskellige frø, f.eks. sesam, birkes og nigella (frø fra Jomfru i det grønne), eller revet ost på toppen og bruges til at spise dippen med.
Pureen er blendet og har en smule struktur, men vil du have den hel fin, så pres den igennem en fintmasket si.
Rødbededippen holder to dage i køleskabet.
Husk at lade dippen køle helt af, inden den pyntes med creme fraiche og dild, da det ellers vil smelte. Pynt lige inden servering.
Jo fastere creme fraiche, jo flottere klat kan man lave på toppen af pureen.
Denne opskrift er en variant af en opskrift i det engelske madblad Delicious
Den smager fantastisk. Kan bruges til mange ting. Den er lækker på f.eks. tapasbordet eller som tilbehør til hovedretter. Mums!!!!