Henkogte chili er en skøn måde at gemme sommerens overflod af chili på. De henkoges i olivenolie i ovnen og er derfor tilberedte / kogte. Det betyder, de er lige til at bruge, direkte fra glasset, og perfekte til at putte i mexicansk mad eller i en af vinterens gryderetter.
Min yndlingsmåde at bruge henkogte chili på er at smøre dem ud på en wrap, inden der puttes fyld i. Det er meget bedre end købte chilisaucer – og nogle gange meget stærkere! Så vær obs på styrken af dine chilier.
Brug olien til dressinger, på pizza eller som smagsgiver i f.eks. supper.
Brug ca. en tiendedel eddike i forhold til olie, det vil sige, en halv deciliter eddike til fem deciliter olie. Men henkogte chilier er ikke raketvidenskab, så fortvivl ikke hvis du har brugt lidt mere eller mindre eddike. De skal nok blive fine alligevel.
Brug gerne patentglas ved henkogning. Gummimembranen lukker dampen ud ved opvarmning og sikrer, glassene ikke eksploderer. Har du ikke patentglas, så brug glas med skruelåg men sæt kun låget løst på. Først efter henkogningen strammes låget.
Uåbnede glas med henkogte chili opbevares i et mørkt rum eller skab og kan sagtens holde et år. Når glasset først er åbnet, sætter jeg det i køleskabet. Det betyder, olivenolien størkner og bliver hvid/grumset. Det har dog ingen betydning for smagen, og tages glasset ud af køleskabet en time for servering, er olien blevet flydende igen.
Åbnede glas har også lang holdbarhed. Mine holder uden problem tre måneder, men er du i tvivl, så smid indholdet ud og tag hul på et nyt glas.
Billedslideren herover indeholder fem fotos, der viser processen.
Bedøm denne opskrift
1 person(er) har bedømt denne opskrift
Gennemsnit
Ingen kommentarer endnu.