Dejlig blommesnaps lavet på blommer, sukker, vanilje, kanel og spiritus. En drik der varmer i efteråret men som også passer fint til julen med den fine eftersmag af kanel.
Blommesnaps et lavet på en neutral snaps eller vodka, så blommesmagen rigtig kommer i fokus.
Trækketiden er 3-4 uger, men allerede efter et døgn har snapsen en flot rød farve – især hvis man bruger mørke blommer af sorten Opal. Denne snaps er forholdsvis sød og krydret, men er man ikke til helt så søde drikke, kan sukkermængden justeres.
Blommesnaps har en forholdsvis lang levetid (hvis ikke den er drukket inden), og efter halvandet år er snapsen virkelig blød og skøn i smagen.
Sindsyg lækkert, fik lavet 5 liter, mums fulgte opskriften og det smager himmelsk. Brugte vodka.
Kan man opbevare/spise blommerne efter de 4 uger.
Har smagt dem lige efter filtreringen, og de smager virkelig godt.
Men er usikker på om de kan opbevares i glas? Som f.eks. Solbærrene kan efter 2 mdr. i Rom lage.
Hej Dennis
Undskyld mit sene svar. Dejligt at høre snapsen blev lækker.
Håber du fandt en løsning på blommerne. Umiddelbart vil jeg tro, de kan holde sig i nogen tid efter filtrering, men jeg ville nok lave en sukker-syltelage – bare for at være sikker. Måske endda koge dem lidt i lagen, så de kommer til at fungere som et blommefyld til f.eks. is eller pandekager.
I år har jeg selv lavet blommer i Madeira. MUMS, siger jeg bare. De kan spises, som de er, men jeg vil helt sikkert prøve at lave mormor-klassikeren med blomme, marcipan og mørk chokolade. Mon ikke blommerne fra snapsen kan bruges på samme måde?! 🙂
De bedste hilsner
Karin
Kan man bruge støt kanel og vanilje past
Hej Rene
Undskyld mit sene svar. Jeg håber, du fandt en løsning på krydderierne 🙂
Umiddelbart kan du godt bruge stødt kanel og vaniljepasta. Ulempen kan dog være, at kanelen er svær at dosere.
Men uanset om du bruger stødt eller hel kanel, vil jeg anbefale, du er opmærksom på kaneltypen. Gå altid efter den ægte kanel. Den er lidt dyrere men meget sundere, da den kun indeholder en lille mængde kumarin – modsat den billigere kanel.
De bedste hilsner
Karin
Hej Karin. Tak for opskrift. Den skal helt sikkert prøves på et tidspunkt. Er det muligt kun at lave den på fx blommer og spiritus? Eller bliver det skidt uden de andre ingredienser?
Undskyld mit sene svar. Håber du stadig har tilgang til blommer.
Du kan sagtens lave snapsen på kun blommer og spiritus. Det er kun fordi, jeg er til de sødere drikke, jeg tilsætter sukker, og krydderierne er en smagssag. Alle frugtdrikke kan nøjes med frugt og spiritus. Jeg tror dog, jeg vil tilsætte lidt sukker til rabarber-versionen – med mindre den er i blanding med kraftigere urter og krydderier, som f.eks. enebær til gin.