Blågrød

Vi kender alle jordbærgrød, blåbærgrød, sveskegrød osv. Ikke mindst kender vi blandingsgrøden rødgrød, der nærmest er en national dessertspise om sommeren. Den består ofte af jordbær, ribs, hindbær, solbær og rabarber – ikke altid dem alle på en gang, men de bær man nu har i haven på tidspunktet.

Men hvorfor ikke lave en blågrød lavet på de mørke bær? Mit udgangspunkt var uanede mængder af brombær fra haven samt blåbær fra min mors have. Jeg har ikke selv hverken hørt om eller smagt en blågrød, men det er selvfølgelig ikke ensbetydende med, den ikke allerede eksisterer. Måske har den været på middagsbordet i 200 år uden mit vidende.

I al fald lavede jeg en grød på brombær. Den er ikke i sig selv blå, da de næsten sorte brombær bliver bordeaux ved kogning, men tilsæt lidt friske brombær og blåbær ved servering, ser grøden blålig ud. Grøden er ret syrlig og får modspil af en flødeklat samt sprøde, gyldne mandelflager.

Bedømmelse

  • (5 /5)
  • 1 rating

Related Recipes