Ærtesuppe med skvalderkål

Ærtesuppe med skvalderkål

Ærtesuppe med skvalderkål og hjemmelavede brødkrummer, en herlig måde at udrydde det irriterende ukrudt på. Ja, faktisk kan man ikke lade være med at smile, når man plukker de fine skud i store mængder.

Skvalderkål er en af de planter, de fleste mennesker har et had-/kærlighedsforhold til. Den er så uendelig smuk i grøfterkanter og levende hegn, når den i juni måned står med florlette hvide blomsterskærme, men af en eller anden grund er den knap så smuk i haven. Nok mest fordi den svær at udrydde og har tendens til at dukke op alle de steder, den ikke skal være. Derfor er det også så meget mere tilfredsstillende at spise den.

Skvalderkål smager ikke af ret meget, og smagen kan være svær at beskrive. Lidt salatagtig med en snert af peber og det øverste stykke af guleroden, der sidder tættest på de grønne stængler. Det er definitionen her i huset. Andre gange smager den lidt af grøn peber.

Brug skvalderkål som salat eller alle de steder, du normalt ville bruge spinat. Pluk dog kun de fine, nyudsprungne skud, mens de er lysegrønne og blanke. Ældre blade bliver hurtigt grove og rigtig trælse at tygge i.

Pluk skvalderkålen hvor der er mindst forurening og færreste hunde, og husk at skylle den meget grundigt.

Bedømmelse

  • (5 /5)
  • 1 rating

Related Recipes