Bruschetta med ærter, ricotta og friske krydderurter – den perfekte snack eller forret når sommeren er over os, og lækre, sprøde ærter kan plukkes i haven.
Den meget grønne ærtesmag bliver på fineste vis fremhævet med mynte og basilikum, og cremet ricotta sørger for, at holde ærterne fast på brødet.
Retten er italiensk inspireret, så brug gerne et godt ciabattabrød eller landbrød som base og en dejlig olivenolie.
I Danmark har vi ikke tradition for at bruge meget muskatnød i maden, men vær ikke bange for at bruge en god mængde. I Emilia-Romagna regionen i Italien, hvor netop ricotta ofte bruges i madlavningen, er muskatnød en fast makker og ikke uden grund. Det smager simpelthen lækkert!
Bruschettaerne er bedst, hvis de er frisklavede, men rør eventuelt ricottaen nogle timer inden. Vent dog at hakke/rive krydderurterne til sidste øjeblik, da de ellers bruner i kanten.
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.