Vaniljeis

Vaniljeis, blød og cremet og med masser af vaniljesmag. Isen vi alle kender og elsker, og som er base for mange andre is og desserter.

Den helt simple vaniljeis består kun af fløde, sukker, vanilje og æggeblommer. Den smager fantastisk, og jeg har lavet den i mere end 20 år. Jeg er dog for nyligt begyndt at lave vaniljeis på en base af creme anglaise. Der bliver stadig tilsat fløde, ellers er det ikke en rigtig flødeis, men dessertcremen reducerer behovet for en masse fløde. Faktisk består denne is af 2/3 sødmælk og 1/3 fløde, men den smager stadig som en ægte flødeis.

En gang glemte jeg at tilsætte fløde til min creme anglaise. Jeg kom kun i tanke om det, fordi jeg fandt fløden i køleskabet dagen efter, men da jeg spiste isen, opdagede jeg ingenting, så god var den. Og min mand, som er meget glad for is, opdagede heller ikke den manglende fløde. Så har du brug for is men vil passe på kalorierne, kan denne is altså sagtens undvære fløden.

Når man køber vaniljeis i butikkerne, er isen ofte helt hvid. Det skyldes som regel at en masse luft er blevet pisket ind i isen, og æggene ikke har været økologiske.

Jeg foretrækker min is med tydelige prikker af vanilje, og min is er altid lysegul, fordi jeg bruger økologiske æg fra egne høns.

Når isen er næsten færdig, kan den tilsættes nødder, chokolade, bær – alt hvad du ønsker og kan li.

Hvis du bruger en ismaskine, tager det ca. 30 minutter at få en blød is/softice. Herefter kan den fryses færdig i fryseren.

Har du ikke en ismaskine, tager det ca. 4 timer, før isen er frossen.

Husk at sætte isen i køleskabet 10-20 minutter før servering. Så bliver den lækker blød og cremet.

Bedømmelse

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes