Sur-sød kylling og ananas

Sur-sød kylling med ananas er en ret hentet i gadekøkkenet på en sydlig Thailandsk ø, jeg besøgte i 1999. Retten har masser af sprøde grøntsager, kylling og ikke mindst frisk ananas, der er med til at gøre retten både sød og syrlig på samme tid.

Sur-sød kylling er nem at lave og meget børnevenlig, da retten ikke indeholder chili, men i stedet har en ingrediens, de fleste børn er glade for: Nemlig ketchup.

Retten er lavet med agurk som i den oprindelige version, men bryder man sig ikke om varm agurk, kan den sagtens erstattes af f.eks. babymajs eller asparges.

Retten kan sagtens laves med andre typer kød end kylling, men vælg udskæringer eller kødtyper der ikke kræver lang tids tilberedning f.eks. tynde strimler af svinekød, oksefilet eller -mørbrad, rejer m.m.

Foretrækker du vegetarretter, så undlad kødet og erstat mængden med flere grøntsager. Vælg dog grøntsager der har lige lang tilberedningstid f.eks. bønner, sukkerærter, broccoli m.m.

Sur-sød kylling er ikke ment som en stærk ret, men foretrækker du lidt bid, så drys med frisk chili lige inden servering. Serveres med nykogte jasminris til.

Bedømmelse

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes