Risotto med squash og safran er en lækker italiensk sommerret, der på bedste vis fremhæver squashens kvaliteter og smukke farve, og en skøn måde at bruge nogle af havens mange squash på.
Da risottoen indeholder både selve squash-grøntsagen og dens blomster, kan retten kun nydes få måneder om året, men det gør den kun så meget mere attraktiv.
Safranen farver risottoen lysegul, og den smukke farve understreges af de gul-orange blomster. Har du ikke adgang til blomster fra squash så prøv græskarblomster eller undvær blomsterne. Risottoen er lige lækker alligevel, men knap så smuk.
Brug små sprøde squash, jo mindre jo bedre. Squash udvikler frø i midten, så jo større grøntsag jo større frø. Små squash har desuden en sprødhed, store squash ikke har, samt en mere nøddeagtig smag.
Har du kun adgang til lidt større squash, så brug kun den yderste 1,5 cm inklusiv skræl. På den måde undgår du eventuelle frø, og den smukke grønne skræl er med til at give risottoen en dejlig farve.
Opskriften rækker til 2 personer som hovedret eller 4 personer som forret.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.