Rimmet laks med en salat af friske krydderurter og ukrudt, serveret med en splittet sauce af fløde og dildolie. En smuk og farverig forret med masser af forårssmage.
Rimmet laks er nem at lave og en skøn ret, når du gerne vil bruge tiden med dine gæster i stedet for at stå i køkkenet. Rim fisken 8-12 timer i forvejen. Man kan rimme den i længere tid, f.eks. dagen før. Da vil fisken blive lidt fastere, men jeg kan godt li den meget bløde laks, og på denne måde føles laksen helt sushi-agtig.
Krydderurter som kørvel, purløg, dild og estragon går rigtig godt med fisk og skaldyr, men brug de krydderurter du foretrækker.
Pluk ukrudtet mens det er småt og sprødt. Jeg har brugt skvalderkål, mælkebøtteblade og -blomster, hornvioler og violer, men man kan også bruge fuglegræs, mælde og hønsetarm. (En plante, der smager bedre end den lyder)
Det vigtigste ved at bruge ukrudt er, at det er plukket på områder, der ligger langt væk fra trafik og dyr, det er vasket ordentligt, og du kender forskel på ukrudtet. Man kan godt blive syg af nogle typer, men de ovennævnte er nemme at genkende.
Bedøm denne opskrift
0 person(er) har bedømt denne opskrift
Gennemsnit
Ingen kommentarer endnu.