Smuk, klar og rød ribsgelé. Et must i alle køkkener, når der spises vildt, oksesteg, lam – ja, perfekt til de fleste kødretter.
Ribsgele er nem at lave. Den naturlige pektin i bærene sørger automatisk for, at geleen stivner. Med mindre bærene har været frosset ned, og pektinen er blevet ødelagt, så det er svært at gøre noget forkert.
Har du ikke 1 kg ribs, så kog den mængde du har. Sukkermængden tilpasses mængden af saft og reguleres derfor automatisk. Husk at justere mængden af vand ned.
Ribsgele har en lang holdbarhed, hvis glassene sættes mørk og ikke alt for varmt.
Jeg synes, at det blev perfekt
– jeg lod faktisk saften stå i flere timer på helt lavt blus – det var bare meget varmt, og der lagde sig et nok så tykt lag ovenpå –
derefter skruede jeg op for blusset en ti minutters tid og gjorde din stivningsprøve – geléen er perfekt og klar…..
Dejligt at høre! 🙂
Ribsgele er heldigvis en af de typer sylt, der er så dejlig nem at have med at gøre, men det bliver den ikke mindre skøn af. Glæder mig allerede til efterårets gryderetter og sovse, hvor geleen skal bruges.
Hej,
Dejligt med en hjemmeside, hvor det handler om glæden ved at lave og spise mad frem for at blive subsidieret som “influencer”
Ribsgeleen er cool, enkel, nem og lidt for sød til vores smag, så jeg rev lidt skal af en citron (økologisk) sæføli, som kompenserede for sødmen, men også gav et dejligt frisk pift
Har sendt din hjemmeside op i min Mad folder.
Mvh Jens
Hej Jens
Tak for dine søde ord. Jeg har aldrig ønsket at være influencer – i al fald ikke i den forstand, jeg fremhæver nogle produkter frem for andre, og hvor der er indtjening involveret. Jeg har denne hjemmeside, fordi den gør mig glad. Kan jeg dog influere nogle til at prøve noget nyt eller vælge at lave selv frem for at købe, så er min lykke gjort 🙂
Lyder skønt med citron i ribsgeleen. Tror jeg skal prøve det næste år.
Lige med ribsgele er jeg en sukkergris. Fordelen er dog, jeg har ribsgele i årevis. Sukkeret konserverer næsten for godt nogle gange. Har prøvet at lave ribsgele og finde gele i viktualierummet fra sidste og forrige år. Enten laver jeg for meget gele, eller også spiser jeg for lidt 🙂
Super opskrift men man skal huske at skumme a efter hånden under kogning ellers bliver det grumset når det stivner og så er det ikke til at skumme a. Så man skal huske det. Ellers smager det mega godt
Skønt at høre du kan li’ ribsgeleen. Det er en af de sylterier, jeg altid har i mit viktualierum, og heldigvis er det snart tid til det igen 🙂
Godt du understreger vigtigheden af skumning. Det kan man nemlig aldrig gøre for meget, når man sylter.
Jeg har tidligere samlet nogle gode råd til syltning. Måske kender du nogle, jeg ikke kender?