Pasta med aubergine, friske tomater og masser af basilikum smager af sol og sommer. En skøn ret, når der er brug for en mættende, men let, vegetarisk sommerret.
Jeg lærte at lave denne ret, da jeg var på kokkeskole i Bologna, og den er igen et bevis på, at italienerne er suveræne, når det gælder om at lave lækker, sund mad ud af få ingredienser.
Auberginer er, synes jeg, alt for undervurderede herhjemme. Sikkert fordi vi ikke er bekendte med at bruge dem i maden. Det er en skam, for de har den fantastiske egenskab, at de kan tilføre en smag og fornemmelse, der får tankerne på kød – især de grilles eller får stegeskorpe. Det betyder, at denne pastaret, hvor auberginerne steges ret hårdt, kan få selv inkarnerede kødspisere til at spise store mængder vegetarmad.
Auberginerne steges med en tørret peperoncino – en lille italiensk chili. Tag ikke fejl af størrelsen. En er mere end rigeligt. Kan du ikke skaffe peperoncino, så brug en anden tørret chili, men vær opmærksom på styrken. Bryder du dig ikke om chili, eller skal retten serveres for børn, så undlad den.
Pastaretten kan serveres typisk portionsanrettet, men kan også fungere som tilbehør – som en slags pastasalat. Den skal dog være varm/lun for at være skøn. Kold bliver den lidt kedelig.
Server retten med nyrevet parmesanost og frisk basilikum.
Bedøm denne opskrift
3 person(er) har bedømt denne opskrift
Gennemsnit
Ingen kommentarer endnu.