Ostefyldte chilier

Friturestegte ostefyldte chilier med en smeltende midte af ricotta og cheddar ost. En fantastisk snack eller forret serveret med lidt lime og øl, gerne mexikansk, og en sjov måde at bruge havens overflod af chilier på.

Jalapeños er perfekte at bruge til ostefyldte chilier. De har en god styrke, men er ikke alt for stærke, og ofte har de en rigtig god størrelse. Du kan bruge alle former for chilier, men det er vigtigt, hulrummet er stort nok til at rumme osteblandingen.

I denne opskrift er brugt Panko brødkrummer, som er en japansk brødkrumme, der er særlig luftig. Resultatet bliver chilier, der er meget sprøde og smukke, men kan du ikke få fat i Panko så brug almindelige brødkrummer eller rasp. En rigtig god løsning er at tage et lyst brød, f.eks. yoghurtbrød, og smuldre det fint eller rive det på rivejern. Tør det derefter i ovnen ved 100°C i cirka 30 minutter. Brødkrummerne kan sagtens holde sig, så lav en stor portion.

Osteblandingen er, som det set på billederne, meget lys, da der er brugt en lys, moden cheddar ost. Det giver en dybere smag, men brug gerne den almindelig gule cheddar, hvis du foretrækker en mere gul midte.

Billedslideren foroven indeholder flere fotos af processen.

Bedømmelse

  • (5 /5)
  • 1 rating

Related Recipes