Østers med agurk, dildeddike og dildolie

Østers med agurk, dildolie- og eddike er en rigtig lækker forret eller snack. Den indeholder både lidt knas (de sprøde agurketern), lidt fedme (dildolien), lidt syre (dildeddiken) og ikke mindst den dejlige duft af hav og friske smag af østers.

For mange er der kun få måder at servere østers på: Ren østers, intet tilbehør – med lidt citronsaft – eller med rødvinseddike og lidt finthakket skalotteløg, men er man nybegynder inden for østersspisning, kan det være en overvældende spise, hvis der ikke er flere smagsnuancer end havvand. Agurk og dild tilfører derfor nogle bekendte smage, som supplerer skaldyret rigtigt godt.

Det kan være lidt skræmmende at åbne østers første gang. Man er nervøs for at åbne den rigtigt, ramme sig selv med kniven, ikke få den renset rigtig og ikke mindst servere en dårlig østers. Men har du først åbnet nogle stykker, får du hurtigt taget på dem. For mig fungerer det rigtigt godt med at lægge dem mellem to rene og foldede viskestykker. På den måde har jeg godt fat i dem, og de smutter ikke, når jeg skal lægge kræfter i åbningen.

I denne opskrift er brugt hjemmelavet dildolie, men hvidvinseddike kan sagtens bruges. Både olie og agurketern kan forberedes flere timer i forvejen, men østers skal helst åbnes kort tid inden servering. Jeg har med fordel åbnet dem 15-30 minutter inden servering, hvor jeg har åbnet en ad gangen og derefter hurtigt lagt den på is i køleskabet igen. Så slipper man for at stå med kniv og skaller, når gæsterne kommer.

Bedømmelse

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes