Krydderolie med salvie og hvidløg

Krydderolie med salvie og hvidløg er inspireret efter en italiensk opskrift og er skøn til at dryppe over grillet svinekød, stegt fisk, pizza eller en kold salat med oksekød.

Den er nem at lave og har en blød, rund smag, da hvidløget er bagt/ristet i ovnen, inden det lægges i olien.

Det er en dejlig måde at bevare den flygtige smag af salvie på. Salvie egner sig ikke godt til tørring, og er en af de krydderurter man ofte må undvære i vinterhalvåret. I olie bevarer den dog sin fine smag.

Som med alle sylterier gælder det om at være omhyggelig med hygiejnen.

Krydderolier kan mugne, men ofte sker det, når krydderurterne ikke er helt dækket af olien. Så kan sporer fra luften nemlig starte et angreb på de dele, der ikke er beskyttet af olien.

Sørg også for at vaske salvieblade og glas grundigt. Filtrer ligeledes krydderolien efter en uge. Da har olien trukket masser af smag fra salvie og hvidløg, og risikoen for mug formindskes. Og endelig, opbevar olien i køleskabet.

Men vigtigst af alt! Spar ikke på olien. Nyd den, mens den er frisk og spis den til mange af sommerens og efteråret grillretter.

Bedømmelse

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes