Hjemmelavet rabarbergin

Hjemmelavet rabarbergin tager 2 dage at lave og er et lækkert alternativ til de købte gins. Den kræver et minimum af arbejde, og du kan tilsætte alle dine yndlingsurter og på den måde personliggøre din gin. Det er desuden lidt cool at servere sin egen hjemmelavede drink for venner og familie.

Gin er i sin mest basale form en neutral spiritus tilsmagt med urter eller krydderier. For at kunne kalde en gin for en gin, skal enebær dog være den dominante smag og alkoholprocenten minimum 37,5%.

Købte gins udvikler smagen gennem distillation, men det kan sagtens lade sig gøre at lave sin egen gin ved at lade urter trække i en neutral spiritus, f.eks. vodka. Det kan sammenlignes med at koldbrygge en te, hvor teblade, urter eller frugt trækker i vand natten over.

Udgangspunktet for denne gin er vodka, enebær og rabarber. Jeg elsker gin men kan godt finde enebærsmagen i f.eks. en London Dry for kraftig. Jeg ønskede derfor en gin med en flot farve og en mild krydring.

Er du helt vild med enebær, kan du sagtens øge mængden, men brug ikke over 2 spsk. Så bliver smagen af enebær meget dominant.

Smag på din gin efter 24 timer. Her kan du nemlig justere på nogle af smagene eller tilsætte flere – eksempelvis hvis du ønsker en kraftigere enebærsmag. Det kan være fristende at lade din rabarbergin trække i længere tid end 48 timer, men som med te kan smagene blive for kraftige og bitre.

Rabarbergin kan, som alle andre gins, blandes med almindelige tonics, f.eks. Indian Tonic, men er også lækker med hyldeblomst-tonic eller den røde Aromatic Tonic fra Fevertree.

Brug i øvrigt gerne ‘foden’ på rabarberen. Den er med til at give den smukke, røde farve – også selv om dine rabarber ikke er af den rødeste sort.

Bedømmelse

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes