Henkogte tomater

Har man tomater i drivhuset, kan det ofte ende med, det er svært at følge med tomaterne sidst på sæsonen. Med mindre man spise tomater hver dag, ender man nemt med store mængder. Løsningen kan være at lave henkogte tomater. På den måde har man altid solmodne, smagfulde tomater i vinterhalvåret til pastasaucer og gryderetter.

Faktisk er det ret nemt at henkoge tomater, og ingredienserne er få: Tomater (så mange man nu kan undvære), salt, oregano, basilikum, hvidløg, æblecidereddike og olivenolie. Mængderne afhænger lidt af størrelse på glas og hvor mange tomater, der bruges. Målene er derfor en guide.

Husk at være opmærksom på typen af sylteglas, når de skal i ovnen. Bruges der glas med skruelåg, så skru lågene løst på. Bruges der glas med patentlukning (gummipakning), lukkes glassene helt til, inden de skal i ovnen. Gummipakningen på glas med patentlukning lader luft passere, når der dannes et overtryk i glasset. Almindelig glas med skruelåg kan ikke lade luften passere, og glassene springer i ovnen, hvis låget er skruet for godt på. Men så længe man tager højde for det, er der ingen problemer.

Har du kun tomater til 1-2 glas så prøv alligevel at henkoge dem. Dine smagsløg vil takke dig senere på året, når solen er væk, og din krop trænger til ny energi.

Bedømmelse

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes