Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg og dild er en delikat appetitvækker eller forret, som kun kan laves i foråret, når der er sæson for stenbiderrogn. (Stenbiderrogn kan også fås frossen, men er ikke lige så god)

Blinis er traditionelt serveret med caviar, men stenbiderrogn er lige så skøn og et meget billigere alternativ. Smagen er delikat med en svag smag af havet, og æggene føles som små, eksploderende bobler på tungen.

Blinis kan sagtens forberedes lang tid i forvejen. Lav dem, lad dem køle helt af og frys dem. Hvis du lægger dem på en rist og lader dem skalfryse, kan de stables i en pose eller beholder.

Server gerne med champagne eller en tør, mousserende vin.

Hvis du vil vide mere om stenbiderrogn, blandt andet hvordan du renser den, så læs Stenbiderrogn – Dansk kaviar

PS. Vidste du, at kun rogn fra stør må kaldes caviar (med c)? Alle andre slags rogn skal skrives med k.

Bedømmelse

  • (5 /5)
  • 1 rating

Related Recipes