Abrikosmarmelade med chili

Abrikosmarmelade med chili lyder måske som et umage par, men ikke desto mindre fungerer det rigtigt godt sammen. Abrikoserne giver sødme og blødhed, mens chilien sørger for, det ikke bliver alt for sødt og kvalmt.

Der skal ikke bruges en stærk chili. Bare sådan en almindelig aflang chili, der fås i de fleste supermarkeder. Andre chilier kan selvfølgelig bruges, men tag da højde for styrken i opskriften. Marmeladen skal føles sød og varm, ikke stærk eller brændende.

Det gør marmeladen rigtig egnet til f.eks. ostemadder eller et ostebord. Vil du bare have abrikosmarmelade til en almindelig marmelademad, så undlad chilien.

Marmeladen blev til ved et tilfælde for nogle år siden, hvor jeg savnede en marmelade, der ikke kun var sød. Den er efterfølgende blevet en fast del af mine sylterier og en af min mands favoritter.

Opskriften laves på hele abrikoser. Du kan fjerne skindet inden, men det er en besværlig proces. Følg i stedet vejledningen herunder eller lad skindene blive i marmeladen. De kan sagtens spises.

Er du lidt usikker på at sylte, har jeg samlet en række gode råd til syltning, der fungerer godt for mig.

Bedømmelse

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Related Recipes