Nem tomatsuppe

Der er ikke noget skønnere end en hjemmelavet tomatsuppe lavet på friske tomater, men er man uden for sæsonen, er dåsetomater et rigtigt godt alternativ. Denne opskrift er virkelig nem at følge og, ikke mindst, huske. Suppen er nemlig lavet efter en-til-en princippet. Så kan man bare huske det, er man godt på vej.

Brug suppen som udgangspunkt for flere slags tomatsupper og tilføj dit yndlingsfyld. Her har jeg bagt små cherrytomater med lidt olivenolie og salt ved 120 grader i 45 minutter. Tilsat lidt creme fraiche samt lavet små brød croutoner af daggammelt brød. Brødet var blevet trist at spise til morgenmaden men ristet i lidt olivenolie på en pande, bliver det fantastisk fyld.

Men prøv også et fyld af kogt pasta, friske ærter og creme fraiche, eller tilsæt rester af kyllingekød med lidt kogt ris, majs, chili, spidskommen og frisk koriander. Kun fantasien sætter grænser.

Tomatsuppen er en af mine personlige favoritter, og jeg har lavet den i mere end 20 år. Jeg bliver aldrig træt af den. Den smager virkelig meget af tomat. Det bedste er dog, at den er så nem at lave, og den kan varieres i en uendelighed. Desuden kan stort set alle ingredienser næsten altid findes i køkkenskabene. Det var virkelig en klassiker, da jeg var ung studerende og levede af billige ingredienser.

Bedømmelse

  • (5 /5)
  • 1 rating

Related Recipes