Syltede rødbeder

Syltede rødbeder er næsten en fast ingrediens i alle køleskabe og en vigtig makker til leverpostejmadder, sylte og biksemad. Det er nærmest en nationalspise, og vi elsker alle de sur-søde skiver af rødbede.

At sylte rødbeder er nemt. Når først arbejdet med at koge og afskinde rødbederne er overstået, tager det ingen tid at komme dem på glas, men selve syltningen tager tid, da rødbederne helst skal trække fire uger i lage, før de kan spises, men de er værd at vente på.

Alle slags rødbeder kan bruges, men almindelige røde bliver flottest. Jeg har prøvet at sylte de bolsjestribede rødbeder. Smagen er, som den skal være, men striberne forsvinder, og rødbederne ender som små beigefarvede skiver.

Vær ikke bange for at bruge peberrod i lagen. Lagen kommer ikke til at smage stærkt. Peberrod er konserverende og med til at forlænge holdbarheden, og tilsættes peberrod kan man undlade atamon. Men husk stadig at være påpasselig med at vaske og skolde glas, låg, redskaber m.m.

Bedømmelse

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes