Sellerisuppe med purløgsolie

Sellerisuppe med purløgsolie, creme fraiche og hjemmelavede croutoner er en skøn måde at spise selleri på. Suppen er cremet, lækker og dejligt mættende. Perfekt når efteråret rusker udenfor, eller vinterkulden bider i kinderne.

Selleri kan i rå tilstand for nogle være lidt skræmmende, men når den bages, steges eller koges udvikler den en skøn sødme på samme måde som andre rodfrugter.

Vil du have suppen ekstra sød, kan du med fordel bage selleriternene i ovnen ved 180-200 grader i ca. 25 minutter, inden de tilsættes suppen. Da skal suppen kun koge i kort tid.

Suppen danner en rigtig god base for mange smagsvarianter. Her får den følgeskab af purløg, creme fraiche og hjemmelavede brødtern, men den kan med fordel serveres med for eksempel en grov pesto af persille og hasselnødder, dukkah, bacondrys eller små tern af bagte rodfrugter f.eks. rødbede og gulerod.

Hjemmelavede croutoner laves på ca. 5 minutter. Skær nogle skiver af et brød, gerne daggammelt, og skær i tern. Rist på varm pande indtil brune. Man behøver ikke fedtstof, men ønsker man ekstra smag, kan olie eller smør altid tilsættes.

Bedømmelse

  • (3.7 /5)
  • 3 ratings

Related Recipes