Hjemmelavet panko

Panko er en japansk rasp lavet på lyst hvedebrød. Kendetegnet er en næsten hvid og meget luftig krumme i noget større stykker, end vi er vant til ved almindelig rasp. Ovenstående foto viser fra venstre: almindelig rasp, hjemmelavet panko og købt panko.

Panko bliver traditionelt lavet ved at ‘bage’ hvedebrød ved at sende elektricitet igennem det. Modsat at bage i en ovn, giver processen et brød uden skorpe. Brødet rives derefter i små ovale flager, der tørres. De luftige krummer bevirker, at friturestegte madvarer bliver meget sprøde og lækre.

Pankokrummer kan købes i mange supermarkeder og er derfor forholdsvis nem at få fat på, men den er forholdvis dyr – ca. 20 kr. for 120 gram. Så hvorfor ikke lave den selv. Bruges et almindeligt lyst hvedebrød, f.eks. et yoghurtbrød, får man ca. 275 gram for 15 kr.

De hjemmelavede krummer kan holde længe i eksempelvis et glas eller dåse, men laver du en stor portion, så frys dem. Hæld krummerne i en plastpose, sug luften ud af posen (pas på ikke at få krummer i halsen) og luk med en knude.

Bedømmelse

  • (2.9 /5)
  • 10 ratings

Related Recipes