Girasole med pesto

En girasole med pesto er den perfekte snack eller forret til et glas prosecco eller hvidvin, når sommeren skal nydes på terrassen. Den ser imponerende ud med alle sine snoninger, men er reelt meget nemt at lave.

Girosole betyder solsikke på italiensk og er et typisk bagværk, hvor en dej fyldes og efterfølgende formes til en blomst.

Der er ikke noget fast opskrift på en girasole, og dejen kan både være en gærdej eller butterdej. Ligeledes kan fyldet variere.

Klassisk fyld er ricotta og spinat, men jeg har lavet en version med pesto inspireret af drivhusets store mængde af frisk basilikum. Har du ikke basilikum, kan andre urter sagtens bruges f.eks. rucola, persille, skvalderkål. Det vigtigste er, pestoen ikke er for flydende.

Traditionelt laves en pesto med pistil og morter. Det kan dog være en langsom proces. I blender eller minihakker tager det kun to minutter. Strukturen bliver en lille smule anderledes, men man skal enten være kok eller italiener for at kunne se det.

Lav gerne pestoen dagen før brug. Den holder sig fint i køleskab. Læg eventuelt et stykke vita wrap helt ned på overfladen, så pestoen ikke oxiderer og bliver brun. Farven betyder ingenting for smagen, så panik ikke hvis du glemmer det.

Server solsikken lun eller brug den i picnickurven.

P.S. For en anden variant, prøv at lave den med nutella i stedet for pesto. Drys med hasselnøddeflager inden bagning, og drys med flormelis inden servering. Det er lækkert!

Bedømmelse

  • (0 /5)
  • 0 ratings

Related Recipes