Æblesnaps

Æblesnaps lavet på vodka og krydret med kanel, en rigtig juledrik der kan serveres som aperitif, til desserter og kager eller brug den i en hjemmelavet æblegløgg.

Æblesnaps er oplagt at lave med de fantastiske æbler, vi dyrker i Danmark, og har man enten et æbletræ i haven eller adgang til træer i levende hegn, kender man oplevelsen af at have flere æbler, end man kan nå at spise. Så hvorfor ikke konservere nogle af dem på glas.

Det er meget simpelt at lave snaps. Brug vodka som en neutral base og tilsæt de frugter, du godt kan lide. Modne frugter afgiver meget smag, men de må endelig ikke være overmodne. Som regel har frugterne sødme nok i sig selv, men laver man f.eks. rabarbersnaps, er det nødvendigt at tilsætte sukker.

Alle aromatiske æbler kan bruges. Jeg har brugt sorten Rød Ananas, da det er en af de æblesorter, jeg har i haven. Det er et smukt rødt æble med hel hvid midte og masser af sødme. Det egner sig ikke til at gemme og derfor er perfekt at bruge til snaps, når der er nogle i overskud.

Tilsæt smagsgivere efter behov. Her er brugt kanel for en julet smag, men det kan også være vanilje, nelliker eller stjerneanis.

Snapsen skal opbevares mørkt og ved stuetemperatur, både under og efter processen, og i tætsluttende glas eller flaske.

Bedømmelse

  • (4.5 /5)
  • 1 rating

Related Recipes