Om mig

Jeg hedder Karin og er 42 år. Jeg er uddannet blomsterdekoratør og mediegrafiker og arbejder til daglig med markedsføring.

Jeg er meget passioneret omkring tankegangen om at dyrke selv og tilpasse kosten til sæson og udvalg i haven – at lave ligetil og lækker mad fra bunden men med maximal udbytte i smag, dufte og farver.

Tanken bag Mad og Have er at vise, man ikke behøver at være professionel eller masser af erfaring for at have det sjovt i hverken køkkenhave eller køkken. Det kræver kun, man tilpasser forventningerne til ens evner, har tålmodighed og ikke mindst troen på, man kan udrette meget mere, end man tror.

Karin Brinks Melbye i havenMig med en af hønerne foran køkkenhaven.
Karin Brinks Melbye laver pastaPå kokkeskole i Italien.

Jeg bor på landet i Nordjylland med min mand Morten, vores hund og fire høns. Vi har boet på landet i mere end 12 år, og vi elsker de åbne vidder. Vores grund er 2200 kvm, og ca. en tredjedel bliver brugt til køkkenhave, drivhus, frugtræer og hønsehus.

I lære på den hårde måde

Jeg er autodidakt i både køkken og køkkenhave, og den engelske term “trial and error“ kender jeg ganske godt. Hvis jeg ikke lykkedes første gang, prøver jeg igen. Det er ret nemt, når det drejer sig om at teste en opskrift men noget sværere, når det drejer sig om køkkenhaven. Hvis jeg laver en fejl i haven, f.eks. giver en afgrøde for meget gødning eller en forkert placering, er risikoen meget stor for, jeg må prøve igen næste år for at lykkes. Ret frustrerende, til gengæld giver det en masse erfaring.

Jeg elsker at tage billeder, og alle fotos på siden er taget af mig gennem årene. Det er så fascinerende, hvordan en simpel grøntsag eller blomst næsten kan blive et kunstværk med det rigtige lys eller en anderledes vinkel. Når det er sagt, er jeg ikke professionel. Det er kun for sjov.

Farvede gulerødderFarvede gulerødder.
GuldvalmueEn guldvalmue i køkkenhaven.

Er en køkkenhave vejen til lykke?

At have en køkkenhave gør mig glad hver dag. Selv når jeg bruger en hel dag på at luge ukrudt. Tvivl aldrig på, at al den tid du lægger i en have, får du tifold tilbage i skønne stunder og smukke afgrøder.

Jeg ville ønske, alle kunne have en lille have eller bare nogle potter til at dyrke tomater, krydderurter eller kartofler i. Man bliver så stolt, når man har dyrket noget smukt, og endnu mere stolt når det er forvandlet til velsmagende mad.

Jeg håber, Mad og Have vil inspirere dig til at prøve nye opskrifter, dyrke dine egne grøntsager og bare have det sjovt! Det har jeg!

De allerbedste hilsner,
Karin

Forskellige salaterForskellige salater.
Blomstrende purløgBlomstrende purløg.